Politika privatnosti

Datum stupanja na snagu: 5. veljače 2018.

McKinsey & Company, njene podružnice i povezana društva (skupno, „McKinsey“, „nas“ ili „mi“) shvaćaju da vam je privatnost važna. Predani smo poštovanju vaše privatnosti i zaštiti vaših osobnih podataka, koje sačinjavaju sve informacije koje vas mogu identificirati kao pojedinca, prikupljene putem svih mrežnih stranica ili aplikacija koje postavljaju poveznicu na ovu Politiku privatnosti (skupno, „Stranice“). Ova Politika privatnosti opisuje kako obrađujemo i štitimo vaše osobne podatke u vezi sa stranicama, u svojstvu kontrolora podataka. Pogledajte naše Uvjete korištenja za više informacija o našim mrežnim uvjetima i politikama općenito.

Informacije koje prikupljamo

McKinsey prikuplja osobne podatke o određenim područjima stranica kad se registrirate ili prijavljujete za poslove putem McKinsey Portala za regrutiranje, registrirate za McKinsey biltene i upozorenja, sudjelujete u aktivnostima naših alumnija putem naše mrežne stranice Alumni centar, prijavljujete za konferencije i događaje i/ili sudjelujete u prostorima javnih objava korisnika (kao što su oglasne ploče, forumi za raspravu i ankete).Prikupljeni osobni podaci razlikuju se na raznim stranicama i mogu uključivati informacije koje vi pružite, kao što su vaše ime i prezime, poštanska adresa, adresa e-pošte, broj telefona i pozadinske informacije obavezne za prijavu za posao. Na primjer, registriranjem za McKinsey biltene i upozorenja, suglasni ste za primanje dopisa na koje ste se pretplatili u adresi e-pošte koju ste dali prilikom registracije. Samo McKinsey ili njegovi agenti kontaktirat će vas putem te adrese e-pošte. Na tu adresu, poslat ćemo vam e-poštu koja se odnosi na vašu registraciju.

Također možemo automatski prikupljati informacije o uređajima koje upotrebljavate za interakciju s našim stranicama. Informacije koje automatski prikupljamo mogu uključivati IP adresu, identifikator uređaja, mrežni preglednik i informacije o pregledavanju prikupljene putem kolačića, mrežnih pratilica, piksela, nešifriranih gifova i drugih sličnih tehnologija (skupno „Kolačići i druge tehnologije za praćenje“) na našim stranicama. Možemo također automatski prikupljati informacije o tome kako koristite stranice, poput onoga što ste pretraživali i gledali na stranicama. Automatski prikupljene informacije povezat će se s osobnim podacima koje ste dali.

Korištenje informacija

Osobni podaci koje prikupljamo mogu se koristiti tamo gdje imamo vaš specifični pristanak da to činimo ili gdje McKinsey ima legitimni interes ili drugu pravnu osnovu za obradu takvih podataka. U nekim situacijama, prikupljanje osobnih podataka može biti potrebno za rad stranica ili za pružanje određenih usluga ili proizvoda. McKinsey koristi vaše osobne podatke za ispunjavanje vaših zahtjeva za informacije, obradu vaših zahtjeva za sudjelovanje na konferencijama i događajima, prilagođavanje sadržaja koji gledate ili primate na stranicama, procjenu i poboljšanje naših usluga, distribuiranje biltena i upozorenja, regrutiranje i procjenu kandidata za posao, analizu performansi i funkcioniranja stranica, objavu vaših pisama uredniku ili komentara, sprječavanje prevare, primjenu naših uvjeta korištenja, pridržavanje svih primjenjivih zakona i korporativnih obaveza za prijavljivanje, primjenu ugovora tvrtke McKinsey i ostvarivanje drugih svrha koje možete pokrenuti ili zatražiti. Možemo čuvati neke od vaših osobnih podataka u datoteci i koristiti ih kako bismo vas kontaktirali.

McKinsey može koristiti kolačiće prve i treće strane i druge tehnologije za praćenje radi upravljanja našim stranicama i našim uslugama i prikupljanja analitike kako ih koristimo. Informacije o kolačićima koje se nalaze u ovoj Politici privatnosti također se primjenjuju na te druge tehnologije za praćenje. Pogledajte našu Politiku kolačićaza više detalja koji se odnose na korištenje kolačića.

Naši centri ne prikupljaju osobne podatke o vašim mrežnim aktivnostima tijekom vremena i na različitim mrežnim stranicama ili mrežnim uslugama. Stoga se signali „ne prati“ koji se odašilju s mrežnih preglednika ne primjenjuju na naše stranice i mi ne mijenjamo naše prakse prikupljanja i korištenja podataka  po primitku takvog signala.

Korištenje informacija prikupljenih putem mobilnih uređaja

U vezi s našim mobilnim aplikacijama, McKinsey može koristiti pružatelje usluga treće strane za analizu korisničke aktivnosti koja ne otkriva identitet kako bi popravili greške, pratili korištenje i poboljšali performanse mobilnih aplikacija. Na primjer, McKinsey prima izvještaje o skupnom korištenju i obrascima pregledavanja nekih naših mobilnih aplikacija, uključujući informacije o vrsti korištenog uređaja, pristupljenim člancima i drugim događajima koji se dešavaju unutar naših aplikacija. McKinsey također prima izvještaje o određenim greškama koje se dešavaju unutar mobilnih aplikacija. Nijedan od ovih pružatelja usluga treće strane ne prikuplja informacije na način koji je namijenjen identifikaciji pojedinog korisnika osobno.

Pored toga, naša aplikacija McKinsey Insights nudi prilagođen popis preporuka (pod nazivom „Insights za vas“) koji vas usmjerava prema sadržaju McKinsey za koji smatramo da bi vas mogao zanimati. Preporuke se temelje isključivo na onome što ste gledali u aplikaciji Insights. Jedinstveni identifikator korisnika koji generira aplikacija pomaže prilagoditi vašu aplikaciju i pratiti članke koje čitate u aplikaciji. Ne dijelimo vašu povijest gledanja ili trendove s drugim korisnicima ili vanjskim trećim stranama (npr., s osobama  ili entitetima koji nisu povezana društva ili pružatelji usluga treće strane tvrtke McKinsey).

Primatelji podataka i međunarodni prijenosi podataka

Osobni podaci prikupljeni na stranicama mogu se ponekad prenositi podružnicama i povezanim društvima tvrtke McKinsey i njihovom osoblju širom naše globalne organizacije, kao i našim pružateljima usluga treće strane koji se nalaze širom svijeta, uključujući u zemljama gdje lokalni zakon može pružati manja prava nego što imate u vlastitoj zemlji. Pored toga, McKinsey i naši pružatelji usluga treće strane mogu gledati i hostirati stranice bilo gdje u svijetu. Gdje je propisano zakonom, pripremili smo pravne mehanizme namijenjene za osiguravanje odgovarajuće zaštite vaših osobnih podataka koje obrađuju podružnice, povezana društva i pružatelji usluga treće strane tvrtke McKinsey, uključujući prijenos vaših osobnih podataka u druge države od one u kojoj boravite. Ako želite dodatne informacije o tim zakonskim mehanizmima, koji mogu uključiti standardne ugovorne odredbe u EU, molimo da nas kontaktirate na adresu navedenu na kraju ove obavijesti. Koristeći bilo koje stranice i pružanjem informacija na bilo kojoj od njih, dobrovoljno pristajete na takav prekogranični prijenos i hostiranje takvih informacija.

McKinsey neće namjerno otkriti ili prenositi (i poduzet će razumne korake kako bi spriječio neovlašteno ili slučajno otkrivanje) vaših osobnih podataka trećim stranama bez vašeg pristanka, bilo u marketinšku ili neku drugu svrhu te treće strane, osim u sljedećim slučajevima. McKinsey može dati pristup vašim osobnim podacima pružateljima usluga treće strane koje angažira McKinsey za pružanje usluga koje se odnose na stranice, pod uvjetom da se takvi pružatelji usluga treće strane prvo suglase održavati strogu povjerljivost takvih informacija i pruže istu razinu sigurnosti podataka koju pruža McKinsey.

Također možemo dijeliti vaše osobne podatke s pružateljima usluga treće strane koji obavljaju usluge i funkcije u naše ime kako bi podržali naše interakcije s vama, uključujući, na primjer, obradu materijala za regrutiranje, administriranje anketa ili natjecanja ili komuniciranje s vama. Ovim pružateljima usluga treće strane nije dozvoljeno koristiti ili otkrivati vaše osobne podatke osim ako je to neophodno radi obavljanja usluga u naše ime ili ispunjenja zakonskih zahtjeva.

Pored toga, možemo otkriti informacije o vama:

  • ako se to od nas zahtjeva zakonom ili zakonskim postupkom,
  • tijelima za provedbu zakona ili drugim vladinim službenicima,
  • kad vjerujemo da je otkrivanje neophodno ili primjereno za sprječavanje fizičke štete ili financijskog gubitka ili u vezi s istragom ili sumnjom na ili stvarnom ilegalnom aktivnošću,
  • ako je otkrivanje neophodno radi zaštite vitalnih interesa osobe,
  • za primjenu Uvjeta korištenja,
  • za zaštitu naše imovine, usluga i zakonskih prava,
  • za sprječavanje prevare protiv tvrtke McKinsey, naših podružnica, povezanih društava i/ili poslovnih partnera,
  • za podršku reviziji, usklađenosti i funkcijama korporativnog upravljanja, ili
  • radi ispunjenja svih važećih zakona.

Održavamo postupke koji su namijenjeni za osiguranje dosljednosti obrade osobnih podataka od strane pružatelja usluga treće strane s ovom Politikom privatnosti te za zaštitu povjerljivosti, dostupnosti i integriteta vaših osobnih podataka.

Pored toga, u slučaju reorganizacije, spajanja, prodaje, zajedničkog pothvata, prijenosa ugovora ili drugog prijenosa ili raspolaganja cjelokupnim ili dijelom našeg poslovanja, mi možemo otkriti ili prenijeti vaše osobne podatke.

Korisnički forumi

Morate biti svjesni da svaki put kad javno otkrijete informacije na mreži, te informacije mogu prikupiti i koristiti druge osobe. McKinsey nije odgovoran za bilo koju radnju ili politike trećih strana koje prikupljaju informacije koje korisnici javno objavljuju na takvim forumima na stranicama.

Poveznice na stranice treće strane

McKinsey može pružiti poveznice na mrežne stranice ili informacije trećih strana kao uslugu našim korisnicima. Ako koristite te poveznice, napustit ćete ove stranice. Takve poveznice ne predstavljaju niti podrazumijevaju odobrenje, sponzorstvo ili preporuku treće strane, mrežne stranice treće strane ili informacija koje se tamo nalaze od strane tvrtke McKinsey i tvrtka McKinsey nije odgovorna za vaše korištenje istih. Takvo korištenje podliježe uvjetima korištenja i politikama privatnosti koje se primjenjuju na te stranice.

Društvene mreže

Stranice vam mogu dozvoliti prijavljivanje i povezivanje vaših računa na društvenim mrežama uključujući, ali ne ograničavajući se na Twitter, LinkedIn, Facebook i YouTube, s tvrtkom McKinsey. Stranice vam također mogu dozvoljavati prijavu u račun tvrtke McKinsey korištenjem podataka računa nekih društvenih mreža.

Povezivanjem vašeg računa društvene mreže s tvrtkom McKinsey ili prijavom u račun tvrtke McKinsey korištenjem vaših podataka računa društvene mreže, dajete nam dozvolu za pristup informacijama koje ste učinili dostupnim u vašem javnom profilu za taj račun društvene mreže. Informacije koji su dostupne u vašem javnom profilu razlikuju se na temelju društvene mreže i vaših postavki, ali mogu uključivati adresu e-pošte, stvarno ime, fotografiju profila, spol i lokaciju. Informacije koje primimo od vašeg računa društvene mreže koristimo u skladu s uvjetima korištenja te društvene mreže i ove Politike privatnosti. Pogledajte postavke privatnosti u vašem računu društvene mreže u vezi s informacijama koji podaci se dijele s tvrtkom McKinsey i drugim povezanim aplikacijama te za upravljanje podacima koji se dijele putem vašeg računa, uključujući informacije o vašim aktivnostima prilikom korištenja naših stranica.

Ako biste željeli prekinuti vezu računa nekog društvenog medija s nama, pogledajte postavke računa te društvene mreže i njegovog pružatelja.

Sigurnost

McKinsey je primijenio opće prihvaćene standarde tehnološke i operativne sigurnosti radi zaštite osobnih podataka od gubitka, zloupotrebe, izmjene ili uništenja. Samo ovlašteno osoblje tvrtke McKinsey i naših pružatelja usluga treće strane ima pristup osobnim podacima, a ti zaposlenici i pružatelji usluga treće strane obavezni su čuvati povjerljivost tih informacija. Međutim, usprkos ovim mjerama opreza, McKinsey ne može jamčiti da neovlaštene osobe neće pristupiti vašim osobnim podacima.

Politika zadržavanja podataka

McKinsey zadržava osobne podatke, prema potrebi, tijekom trajanja relevantnog poslovnog odnosa. Također možemo zadržati osobne podatke dulje od trajanja poslovnog odnosa ako ih trebamo zadržati da bismo zaštitili sebe od pravnih potraživanja, upotrijebili ih za analizu ili evidenciju povijesti ili u skladu s našim politikama i rasporedima upravljanja informacijama. Ako zahtijevate da obrišemo vaše osobne podatke, McKinsey će učiniti razumne pokušaje za brisanje svih primjera informacija u potpunosti. Za zahtjeve za pristupom, ispravcima ili brisanjem, pogledajte odjeljak „Vaša prava“ u ovoj Politici privatnosti.

Djeca

Stranice nisu namijenjene niti usmjerene na djecu u dobi od 13 godina ili mlađu i McKinsey ne prikuplja namjerno niti održava osobne podatke o osobama mlađim od te dobi.

McKinsey Portal za regrutiranje / McKinsey Program regrutiranja / Mrežna stranica Alumni centar

Putem McKinsey Portala za regrutiranje, možete se prijaviti za radna mjesta u tvrtki McKinsey ili prijaviti za McKinsey Program regrutiranja gdje možete biti obaviješteni o svim potencijalnim novim radnim mjestima ili drugim sličnim prilikama koje vas mogu zanimati. Obavijest o privatnosti za zapošljavanje detaljnije opisuje kako McKinsey i naše podružnice i povezana društva obrađuju i štite osobne podatke koje prikupljamo u vezi s postupkom regrutiranja.

Ako ste bivši zaposlenik tvrtke McKinsey, možda imate pravo da se pridružite Alumni programu i pristup mrežnoj stranici Alumni centar. Mrežna stranica Alumni centar dostupna je trenutno samo sadašnjim i bivšim kolegama tvrtke McKinsey, a relevantni uvjeti navedeni su na mrežnoj stranici Alumni centar. 

Vaša prava

Tamo gdje je propisano lokalnim zakonom, imate pravo zahtijevati pristup vašim osobnim podacima koje smo prikupili u svrhe pregleda, izmjene ili zahtijevanja brisanja podataka. Imate također pravo zahtijevati kopiju vaših osobnih podataka koje smo prikupili o vama i tražiti ispravku svih netočnih navoda. U određenim okolnostima možete također zahtijevati da prestanemo obrađivati vaše osobne podatke.

Ako želite podnijeti zahtjev za pristup, pregled ili ispravku osobnih podataka koje smo prikupili o vama ili razgovarati o tome kako mi obrađujemo vaše osobne podatke, kontaktirajte nas na datasubjectrights@mckinsey.com. Za zaštitu vaše privatnosti i sigurnosti, poduzet ćemo razumne korake kako bismo provjerili vaš identitet, poput traženja zaporke i korisničke identifikacije, prije nego što vam odobrimo pristup vašim osobnim podacima. Poduzet ćemo razumne pokušaje da odmah istražimo, ispoštujemo ili inače odgovorimo na vaše zahtjeve kako je propisano važećim zakonom. Različiti zakoni možda će nas spriječiti u pružanju pristupa vašim osobnim podacima ili u potpunom poštovanju vašeg zahtjeva ovisno o okolnostima i zahtjevu, na primjer, u slučajevima gdje davanje vaših informacija može otkriti identitet druge osobe. Zadržavamo pravo naplatiti odgovarajuću naknadu za ispunjenje vašeg zahtjeva u slučajevima gdje je to dozvoljeno važećim zakonom i/ili odbiti vaše zahtjeve u slučajevima gdje oni mogu biti neosnovani i/ili pretjerani ili na drugi način neprihvatljivi ili neopravdani prema važećem zakonu.

Pored toga, u slučajevima gdje je dozvoljeno važećim zakonom, imate pravo da uložite žalbu nadležnom tijelu za zaštitu podataka.

Također možete otkazati pretplatu na popise za slanje pošte ili bilo kakve registracije na bilo kojoj stranici. Kako biste to učinili, slijedite upute na stranici na kojoj ste dali takve informacije, pretplatili se ili registrirali ili nas kontaktirajte na adresu koja se nalazi na dnu ove Politike privatnosti.

Vaša prava o privatnosti u državi Kalifornija

U skladu s odjeljkom 1798.83(c)(2) Građanskog zakonika države Kalifornija, McKinsey ne dijeli vaše osobne podatke s trećim stranama za izravno korištenje u marketinške svrhe tih trećih strana.

Ako ste stanovnik države Kalifornija mlađi od 18 godina i registrirani korisnik nekih od stranica gdje je postavljena ova Politika privatnosti, odjeljak 22581 Zakonika o poslovanju i zanimanjima države Kalifornija dozvoljava vam da tražite i dobijete uklanjanje sadržaja ili informacija koje ste javno postavili. Za podnošenje takvog zahtjeva, pošaljite nam e-poštu s detaljnim opisom specifičnog sadržaja ili informacija na privacy_information@mckinsey.com. Imajte na umu da takav zahtjev ne osigurava potpuno ili cjelovito uklanjanje sadržaja ili informacija koje ste objavili i da mogu postojati okolnosti u kojima zakon ne zahtijeva ili dopušta uklanjanje čak i ako se to zatraži.

Pristanak; izmjene Politike privatnosti

Korištenjem stranica, pristajete na naše prikupljanje, korištenje i pohranu vaših osobnih podataka na način opisan u ovoj Politici privatnosti i drugdje na stranicama. Zadržavamo pravo na izmjene ove Politike privatnosti s vremena na vrijeme. Obavijestit ćemo vas o svim takvim izmjenama ažuriranjem ove Politike privatnosti. Ako napravimo materijalne izmjene ove Politike privatnosti koje povećavaju naša prava na korištenje osobnih podataka koje smo prethodno prikupili o vama, prikupit ćemo vaš pristanak ili putem e-pošte na vašu registriranu adresu e-pošte ili istaknutom objavom informacija o izmjenama na našim stranicama.

Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih pitanja o našoj Politici privatnosti, kontaktirajte nas na:

McKinsey & Company
Legal Department
711 Third Avenue
New York, NY 10017
212-446-7000
privacy_information@mckinsey.com