Aviz privind confidențialitatea recrutărilor în cadrul McKinsey

Ultima actualizare a prezentului Aviz de confidențialitate a fost realizată în data de 13 iunie 2017.

McKinsey & Company Inc., precum și sucursalele și societățile sale afiliate („McKinsey”, „noi” sau „nouă”) înțeleg că confidențialitatea este importantă pentru dvs. Sucursalele și societățile afiliate McKinsey pot prelucra datele dvs. personale în calitatea lor de operatori de date. Ne-am angajat să vă respectăm confidențialitatea și să vă protejăm datele personale, acestea reprezentând orice informație care permite identificarea dvs. ca persoană individuală. Prezentul Aviz privind confidențialitatea recrutărilor („Avizul de confidențialitate”) descrie modul în care gestionăm și protejăm datele dvs. personale în legătură cu procesele și programele de recrutare McKinsey.

Prezentul Aviz de confidențialitate se aplică numai datelor cu caracter personal ale candidaților pentru un loc de muncă, potențialilor candidați pentru un post și programelor și evenimentelor noastre opționale de recrutare. Nu se aplică angajaților, contractanților sau clienților noștri sau altor date personale pe care McKinsey le colectează în alte scopuri.

Astfel cum este utilizată în acest Aviz de confidențialitate, sintagma „date personale” semnifică informații care permit identificarea candidaților pentru un loc de muncă și a potențialilor candidați pentru un post în cadrul societății noastre, indiferent dacă respectivele date au fost transmise ca parte a candidaturii online și/sau prin metode alternative (de ex. prin agenții de recrutare a forței de muncă).

Vom prelucra datele dvs. personale în conformitate cu acest Aviz de confidențialitate, numai dacă respectiva prelucrare nu intră în conflict cu cerințele legislației aplicabile, situație în care va prevala legislația aplicabilă.

Prin transmiterea datelor dvs. personale către noi, confirmați faptul că:

 • ați citit și ați înțeles acest Aviz de confidențialitate și sunteți de acord cu utilizarea datelor dvs. personale astfel cum se prevede în acesta.
 • datele dvs. personale pot fi transferate și prelucrate în întreaga lume, inclusiv în țări despre care se poate considera că nu oferă același nivel de protecție a datelor ca țara dvs. de origine, în scopul și în modul specificate în acest Aviz de confidențialitate.
 • nu aveți obligația de a ne furniza informațiile solicitate, însă, în acest caz, este posibil să nu vă putem reține candidatura pentru postul pentru care ați candidat.
 • toate afirmațiile emise de dvs. sunt adevărate și corecte conform cunoștințelor și opiniilor dvs. și nu ați omis cu bună știință informații colaterale de natură contrară. Furnizarea de informații incorecte vă poate descalifica de la obținerea unui loc de muncă.
 • Prezentul Aviz de confidențialitate nu face parte dintr-un contract de muncă oferit candidaților angajați de McKinsey.

Date personale pe care le colectăm

Tipurile de date personale pe care vi le solicităm și modurile în care le prelucrăm sunt determinate de cerințele din țara în care se află postul, și nu de cele din țara în care locuiți. În cazul în care candidați pentru mai multe locații sau dacă postul pentru care candidați este disponibil în mai multe țări, tipurile de date personale pe care vi le solicităm și modalitățile în care le prelucrăm sunt determinate de cerințele din toate țările în care se află postul.

De obicei, colectăm date personale în mod direct de la dvs., în momentul în care candidați pentru un post în cadrul societății noastre, precum: numele dvs., adresa, datele de contact, istoricul educațional și profesional, realizările și rezultatele testelor. De asemenea, putem colecta date personale despre dvs. de la entități externe, precum referințele furnizate de dvs., angajatorii anteriori, angajații McKinsey care v-au intervievat și furnizorii de verificări ale istoricului profesional, în măsura în care acest lucru este permis prin legislația aplicabilă.

Datele personale sensibile reprezintă un subset de date personale și includ: etnia, starea de sănătate, afilierea sindicală, credințele filosofice, orientarea sexuală, precum și alte categorii, astfel cum este permis prin lege. Nu încercăm să obținem și nu vom colecta aceste date despre un candidat decât dacă acest lucru este permis prin legile în vigoare (de ex. raportarea către guvern în S.U.A.).

Utilizarea datelor dvs. personale

Colectăm și utilizăm datele dvs. personale în scopuri legitime legate de gestionarea resurselor umane și a activității, printre care:

 • identificarea și evaluarea candidaților pentru un posibil loc de muncă, precum și pentru funcții viitoare care pot deveni disponibile;
 • ținerea evidențelor în legătură cu recrutarea și angajarea;
 • asigurarea respectării legii, inclusiv a cerințelor și a practicilor referitoare la diversitate și incluziune;
 • derularea verificărilor istoricului infracțional, în măsura permisă prin legislația aplicabilă;
 • protejarea drepturilor ce ne sunt conferite prin lege, în măsura autorizată sau permisă prin lege; sau
 • situațiile de urgență, în care sănătatea sau siguranța uneia sau mai multor persoane pot fi periclitate.

De asemenea, putem analiza datele dvs. personale sau datele agregate/sub pseudonim, pentru a îmbunătăți procesul nostru de recrutare și angajare și pentru a ne spori capacitatea de a atrage candidați de succes.

Este posibil să dorim să vă păstrăm datele personale pentru alte eventuale oportunități de angajare viitoare. În acest caz, vă vom solicita consimțământul, fie înainte, fie după ce candidați pentru un post, pentru a fi parte a unuia dintre programele noastre de recrutare care vă oferă posibilități de a afla mai multe despre McKinsey. Aceste programe de recrutare sunt complet opționale. Dacă vă înscrieți într-un program de recrutare, însă ulterior doriți să vă retrageți, vă rugăm să ne contactați la keep-in-touch@mckinsey.com. Candidații din Germania sunt rugați să ne contacteze la karriere@mckinsey.com.

Destinatarii datelor și transferuri internaționale de date

Datele dvs. personale pot fi accesate de recrutori și de organizatorii de interviuri care lucrează în țara în care se află postul pentru care candidați, precum și de către recrutorii și organizatorii de interviuri care lucrează în diferite țări din cadrul organizației globale McKinsey. Persoanele care îndeplinesc funcții administrative și personalul IT din cadrul McKinsey pot avea, de asemenea, un acces limitat la datele dvs. personale, pentru a-și îndeplini atribuțiile profesionale. Am instituit mecanisme legale concepute pentru a asigura protecția adecvată a datelor dvs. personale prelucrate de sucursalele și societățile afiliate McKinsey, din cadrul organizației globale McKinsey, inclusiv a transferului datelor dvs. personale către alte țări decât cea în care locuiți.

Apelăm la furnizori de servicii externi pentru a ne oferi un sistem software de recrutare. De asemenea, comunicăm datele dvs. personale către alți furnizori externi de servicii care ne pot oferi asistență pentru recrutarea angajaților, pentru administrarea și evaluarea procedurilor de testare și selecție preliminare angajării și pentru îmbunătățirea practicilor noastre de recrutare.

Menținem în vigoare procese concepute pentru a ne asigura că orice prelucrare a datelor personale de către furnizori externi de servicii respectă acest Aviz de confidențialitate și protejează confidențialitatea, disponibilitatea și integritatea datelor dvs. personale. În situațiile prevăzute prin lege, instituim mecanisme legale concepute pentru a asigura protejarea adecvată a datelor dvs. personale.

De asemenea, în eventualitatea unei reorganizări, fuziuni, vânzări, asocieri în participațiune, cesiuni sau a altui transfer sau înstrăinări a unei părți sau a integralității activității noastre, putem dezvălui sau transfera datele dvs. personale.

Păstrarea datelor

Dacă acceptați o ofertă de angajare din partea noastră, orice date personale relevante colectate în timpul perioadei preliminare angajării dvs. vor deveni parte a înregistrărilor dvs. personale și vor fi păstrate în conformitate cu cerințele specifice țării respective. Dacă nu vă angajăm, putem totuși să continuăm să păstrăm și să utilizăm datele dvs. personale pe o perioadă de timp (care poate varia în funcție de țară) în scopuri de administrare a sistemului, pentru a vă evalua în vederea unei potențiale funcții viitoare și în scopul derulării de cercetări. Dacă alegeți să vă înscrieți într-un program de recrutare, este posibil să vă păstrăm datele personale pentru alte eventuale oportunități de angajare viitoare.

Securitate

Am implementat standarde general acceptate de securitate tehnică și operațională pentru a proteja datele personale împotriva pierderii, utilizării inadecvate, modificării sau distrugerii. Numai personalul autorizat McKinsey și al furnizorilor noștri de servicii externi beneficiază de acces la datele personale, iar acești angajați și furnizori externi de servicii au obligația de a trata aceste informații în mod confidențial. În ciuda acestor precauții, nu putem garanta faptul că persoanele neautorizate nu vor obține acces la datele dvs. personale.

Drepturile dumneavoastră

Întreprindem măsurile necesare, concepute pentru a menține acuratețea și caracterul complet și actual al datelor dvs. personale, în scopul pentru care au fost colectate și utilizate. De asemenea, am implementat măsuri pentru a ne asigura că prelucrarea de către noi a datelor dvs. personale respectă acest Aviz de confidențialitate și legislația aplicabilă.

Puteți avea dreptul de a solicita accesul la datele personale pe care le-am colectat despre dvs., în scopul de a consulta, modifica sau solicita ștergerea acestor date. Puteți avea dreptul de a solicita un exemplar al datelor personale pe care le-am colectat cu privire la dvs.

Dacă doriți să transmiteți o solicitare de accesare, consultare sau corectare a datelor personale pe care le-am colectat cu privire la dvs., sau pentru a discuta despre cum prelucrăm datele dvs. personale, vă rugăm să ne contactați la apps_help@mckinsey.com.

Pentru a vă proteja confidențialitatea și securitatea, vom întreprinde măsurile rezonabile pentru a vă verifica identitatea înainte de a vă acorda acces la datele dvs. personale. Vom întreprinde măsurile rezonabile pentru a investiga, a respecta sau a răspunde în alt mod, cu promptitudine, la solicitările dvs., astfel cum se prevede prin legislația aplicabilă. În funcție de situații și de cerere, este posibil să nu avem permisiunea de a oferi acces la datele personale sau de a vă satisface în totalitate cererea; de exemplu, în cazul în care punerea la dispoziție a informațiilor dvs. poate dezvălui și identitatea unei alte persoane. Ne rezervăm dreptul de a percepe o taxă adecvată pentru satisfacerea cerinței dvs., dacă acest lucru este permis prin legislația aplicabilă și/sau de a vă refuza solicitările dacă, la discreția societății, acestea sunt considerate nefondate, excesive sau inacceptabile în alt mod, în conformitate cu legislația aplicabilă.

De asemenea, și în situația permisă de legislația aplicabilă, puteți avea dreptul de a înainta o reclamație către autoritatea responsabilă de protejarea datelor.

Nu luăm decizii de recrutare sau angajare exclusiv pe baza unui proces decizional automatizat.

Module cookie și alte tehnologii de urmărire

Putem folosi module cookie și alte tehnologii de urmărire pentru a le oferi vizitatorilor o experiență online personalizată. Puteți afla mai multe despre utilizarea modulelor cookie și a altor tehnologii de urmărire consultând Politica privind confidențialitatea și modulele cookie.

Pentru candidații din alte țări

Acest Aviz de confidențialitate este, de asemenea, disponibil în următoarele limbi:

arabă
birmană
chineză (simplificată)
chineză (tradițională)
croată
cehă
neerlandeză
engleză
franceză (Canada)
franceză (Franța)
germană
maghiară
indoneziană (indoneziană bahasa)
italiană
japoneză
coreeană
malaysiană (malaysiană bahasa)
polonă
portugheză (Brazilia)
română
rusă
sârbă
spaniolă
thailandeză
ucraineană
vietnameză

CONTACT

Dacă aveți întrebări despre acest Aviz de confidențialitate, despre Politica noastră de confidențialitate sau dacă aveți nevoie de asistență pentru navigarea pe site-urile McKinsey sau pentru a citi conținutul acestora, vă rugăm să ne contactați la:

McKinsey & Company
Legal Department
55 East 52nd Street
New York, NY 10022
212-446-7000
privacy_information@mckinsey.com

McKinsey își rezervă dreptul de a modifica acest Aviz de confidențialitate. Vom publica pe această pagină eventualele modificări aduse Avizului de confidențialitate. Vă rugăm să consultați această pagină cu regularitate pentru a fi la curent cu cele mai recente actualizări.